Zakręcona spiżarnia

Zakręcona Spiżarnia to mała, rodzinna manufaktura, w której przygotowujemy dla Was zdrowe dania zamykane tradycyjną metodą w słoikach.

Gotujemy jak w domu, pieczemy jak u mamy, inspirujemy się smakami dzieciństwa i recepturami z babcinego zeszytu łącząc to wszystko z najnowszymi odkryciami naukowymi z dziedziny zdrowia. Dzięki temu dania z Zakręconej Spiżarni idealnie sprawdzą się dla osób z różnymi problemami zdrowotnymi czy alergiami i nietolerancjami pokarmowymi.
zakrecona spizarnia 1

Kim jesteśmy?

Połączenie pasji do gotowania i zdrowego odżywiania dało wybuchową mieszankę w postaci Zakręconej Spiżarni. Trzon naszego zespołu stanowią dietetycy oraz doświadczeni kucharze co sprawia, że każde danie, które znajdziesz w naszej spiżarni jest nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe!

Dlaczego słoiki?

W naszej głowie wybrzmiewało pytanie „Jak zrobić gotowe dania, które są zdrowe?”. To problem, który dotykał nas osobiście. Osoby na różnych dietach, chcące się zdrowo odżywiać skazane są na godziny spędzone w kuchni lub zamawianie cateringów, które mają mnóstwo niedoskonałości. Tak było jeszcze do wczoraj! Zakręcona Spiżarnia pozwala zamknąć zdrowe dania w słoiku na wiele miesięcy bez użycia konserwantów, dzięki czemu osoby na diecie mogą oszczędzać swój czas i energię wciąż jedząc zdrowo i smacznie!

sloiki

Poznaj nas

Mateusz Ostrega

Mateusz Ostręga

Założyciel pierwszego w Polsce Centrum Dietetycznego skupiającego się na dietach niskowęglowodanowych. Autor książek omawiających temat ketogenicznego żywienia. Absolwent I stopnia studiów na kierunku dietetyka. Od najmłodszych lat nie był fanem podążania utartymi ścieżkami oraz działania wedle schematów. Toteż jego zainteresowania, już w trakcie studiów, zaczęły znacznie odbiegać od wyznaczonego kierunku nauczania. Diety niskowęglowodanowe oraz dieta ketogeniczna, które na studiach pomijano niemal całkowicie, wzbudziły w nim wielkie zainteresowanie, które trwa do dzisiaj.

Zuza Jankiewicz

Zuza Jankiewicz

Cukierniczka z wykształcenia, kucharka z pasji. Specjalistka w gotowaniu dla alergików, studentka dietetyki. Swój kunszt cukierniczo-wypiekowy doszkalała u cenionych mistrzów cukiernictwa z całego świata, rozwijając się w zdrowym gotowaniu na bazie babcinych zeszytów i domowych receptur. Celiaczka i alergiczka, która doskonale rozumie jaką radość dają chwile spędzone przy smacznym jedzeniu, dlatego dzieli się swoim smakowitym dobrem z innymi. U niej nie ma kompromisów – ma być za razem zdrowo, smacznie i bez bólu brzuszka. A miłość, to najważniejszy składnik każdego jej dania.

Koszyk
Scroll to Top

Wołowina w galarecie mini

Wolno gotowany rostbef zatopiony w bulionie mocy – duet ten tworzy naturalną galaretę.

Idealna na zimno, ale i na ciepło.

Bolognese mini

Słynny sos bolognese w wersji dla alergików?

Mięso wołowo-wieprzowe podduszone na smalcu wołowym i w sosie pomidorowym, z soczystą nutą bazylii, oregano, majeranku. Doprawiony solą i pieprzem.
Delikatny smak, dla delikatnych brzuszków.

Sos możesz dodać do ulubionego makaronu lub zjeść bez niczego.

Szarpany Gyros mini

Nasz szarpany gyros to wolnowarzony w maśle ghee karczek wieprzowy i golonko wieprzowa, które soczyście doprawiłam solą, czosnkiem, papryką, pieprzem czarnym, oregano, rozmarynem, tymiankiem, cząbrem.

Możesz posmarować nim swoje ulubione kanapki, dodać do naleśników, sałatki lub z ulubionym makaronem.

Dostępne filtry

Rodzaj diety:
Rodzaj diety:
Rodzaj alergenów:
Rodzaj alergenów:

Dostępne filtry

Rodzaj posiłku:
Rodzaj posiłku:
Rodzaj dania:
Rodzaj dania:
Rodzaj diety:
Rodzaj diety:
Rodzaj alergenów:
Rodzaj alergenów:
Dodatkowa kategoria:
Dodatkowa kategoria:

Czekoladowiec mini

Podwójnie czekoladowe, rozpływające się w ustach ciasto czekoladowe, soczyście oblane autorską polewą czekoladową,
dopełnione chrupką z karmelizowanego kokosa.

Czekoladowa rozkosz dla brzuszka i podniebienia.