Zakręcona spiżarnia
Zakręcona Spiżarnia to mała, rodzinna manufaktura, w której przygotowujemy dla Was zdrowe dania zamykane tradycyjną metodą w słoikach.
![zakrecona spizarnia 1](https://cdn.zakreconaspizarnia.pl/wp-content/uploads/2023/09/zakrecona-spizarnia-1.png)
Kim jesteśmy?
Połączenie pasji do gotowania i zdrowego odżywiania dało wybuchową mieszankę w postaci Zakręconej Spiżarni. Trzon naszego zespołu stanowią dietetycy oraz doświadczeni kucharze co sprawia, że każde danie, które znajdziesz w naszej spiżarni jest nie tylko smaczne, ale też bardzo zdrowe!
Dlaczego słoiki?
W naszej głowie wybrzmiewało pytanie „Jak zrobić gotowe dania, które są zdrowe?”. To problem, który dotykał nas osobiście. Osoby na różnych dietach, chcące się zdrowo odżywiać skazane są na godziny spędzone w kuchni lub zamawianie cateringów, które mają mnóstwo niedoskonałości. Tak było jeszcze do wczoraj! Zakręcona Spiżarnia pozwala zamknąć zdrowe dania w słoiku na wiele miesięcy bez użycia konserwantów, dzięki czemu osoby na diecie mogą oszczędzać swój czas i energię wciąż jedząc zdrowo i smacznie!
![sloiki](https://cdn.zakreconaspizarnia.pl/wp-content/uploads/2023/09/sloiki.png)
Poznaj nas
![Mateusz Ostrega](https://cdn.zakreconaspizarnia.pl/wp-content/uploads/2023/09/Mateusz-Ostrega.jpg)
Mateusz Ostręga
Założyciel pierwszego w Polsce Centrum Dietetycznego skupiającego się na dietach niskowęglowodanowych. Autor książek omawiających temat ketogenicznego żywienia. Absolwent I stopnia studiów na kierunku dietetyka. Od najmłodszych lat nie był fanem podążania utartymi ścieżkami oraz działania wedle schematów. Toteż jego zainteresowania, już w trakcie studiów, zaczęły znacznie odbiegać od wyznaczonego kierunku nauczania. Diety niskowęglowodanowe oraz dieta ketogeniczna, które na studiach pomijano niemal całkowicie, wzbudziły w nim wielkie zainteresowanie, które trwa do dzisiaj.
![Zuza Jankiewicz](https://cdn.zakreconaspizarnia.pl/wp-content/uploads/2023/09/Zuza-Jankiewicz.jpg)
Zuza Jankiewicz
Cukierniczka z wykształcenia, kucharka z pasji. Specjalistka w gotowaniu dla alergików, studentka dietetyki. Swój kunszt cukierniczo-wypiekowy doszkalała u cenionych mistrzów cukiernictwa z całego świata, rozwijając się w zdrowym gotowaniu na bazie babcinych zeszytów i domowych receptur. Celiaczka i alergiczka, która doskonale rozumie jaką radość dają chwile spędzone przy smacznym jedzeniu, dlatego dzieli się swoim smakowitym dobrem z innymi. U niej nie ma kompromisów – ma być za razem zdrowo, smacznie i bez bólu brzuszka. A miłość, to najważniejszy składnik każdego jej dania.